FORUMS Learn what you don't know in the community form,
share what you know.

Geri Bildirim (Hatalar, Sorunlar, Öneriler)

yalcin

New member
Merhaba forum,

Önerilerim geliştiricilere yönelik olduğu için Türkçe yapacağım.

Öncelikle belirtmek isterim ki oyunun en az 2 yıl daha geliştirilmesine gereksinim var. Bu halde çıkarsa, maalesef günlük 40-50 online oyuncu sayısını geçmez. Piyasada çok fazla ücretsiz ve uygun fiyatlı, kendini kanıtlamış MMORPG oyun var.

Oyunda vakit geçirdiğim her dakika önüme çıkan ve dikkatimi çeken sorunları not aldım. O yüzden not aldığım sırayla buraya aktaracağım. Zamanla bu sorunları daha anlaşılır hale getirmek için kategorilere ayırabilirim.

Sorunlar ve Öneriler:

1. Desync: (Oyundaki yetenekler, vuruşlar, yaratıkların bize yaptığı vuruşlar ve yetenekler gecikmeli geliyor.)

2. Vuruş Hissiyatı: (Oyunda maalesef ki bir hissiyat yok. Oyunculara ve yaratıklara yaptığınız vuruşlar ve yetenekler, oyuncuda herhangi bir his ve duygu yaratmıyor. Bu yönü çok zayıf.)

3. Yetenek (Skill) Sesleri ve Basic, Heavy Attack Sesleri: Hepsi aynı ve hissiyatsız.

4. Koşarken Çıkan Vıcık Vıcık Ses: Bir süre sonra oyuncuları irite ediyor.

5. Çevre Sesleri ve Hayvan Sesleri: Oyunda geçirdiğim süreyi azalttı. Bir an önce kurtulmak için ya sesi tamamen kapatmak zorunda kaldım ya da oyundan çıkmak zorunda kaldım.

6. Yaratıkların ve Düşman Oyuncuların İsimlerinin Renklendirilmesi ve Uzaktan Can Barlarının Gözükmesi: (Görüntü kirliliği ve ekranda kalabalık karmaşıklık yaratıyor, bu da oyunun kalitesini düşürüyor.)

7. Devamlı CTRL Tuşuna Basmak Zorunda Kalmak: (Hadi ama ya YETER!) dedirtti çoğu kez. Bunun düzeltilip tamamen kaldırılması lazım.

8. Heavy Attack Süresi: Çok uzun. (Neredeyse 2 saniye sürüyor bu süre 1 saniyeye kadar düşürülmeli )

9. Heavy Attack ile Basic Attack Saldırı Değerleri Aynı: 2 katı olması gerekirken ikisi de aynı damage'i atıyor yaratıklara.

10. Heavy Attack ile Basic Attack Animasyonları Aynı: Neden? (Özellikle büyücü ve şifacı bayağı sinirimi bozmuştu.)

11. Her Silahın Heavy Attack'ı Mevcutken Bow ve Crossbow'un Yok: Neden? New World'de sağ tuş ile hedef alırken de heavy attack yapabiliyorsunuz.

12. Büyücü Skillerinin Görselleri Hepsi Aynı: Yeni bir skill açmanın kağıt üstünde yazanlar dışında bir farkı yok. Sadece alanı daha büyük veya daha küçük.

13. Action Combat Sistemi Çok Kötü: Arenada karşıdaki oyuncuya vurmak çok zor, bir türlü tutturamıyorsunuz. Aynısı PvE için de geçerli; bir türlü yaratıkları tutturamıyorum.

14. Toplama Yapılacak Bitki, Ağaç vs. Üzerinde “E” Çıkması: Hem çok kötü gösteriyor hem de gereksiz. Sadece toplanacak bitkinin ismi yazması yeterli. Oyuncu zaten oyun başında gösterilen tutorial’da E tuşuna basarak toplanabileceğini öğreniyor.(Bu New World'de de mevcut ama oradaki hiç göze batmıyorken buradaki çok fazla göze batıyor renk ve şeffaflığı ayarlamanız şart)

15. Inventory, Görev Ekranı Gibi Ekranları Açtıktan Sonra ESC Tuşu ile Kapatamıyoruz.

16. Tırmanma Animasyonu: Hem çok yavaş hem de zıplama yerine tırmanma animasyonu eklenmeli. Tırmanma animasyonu zıplama ile aynı sürede olsa bile, devamlı akan ve devam eden animasyon sayesinde oyuncuya sıkıcı gelmeyecektir.

17. Sağ Sol Arkaya Gitme Animasyonları: Yerine tıkladığın yöne doğru koşarsa çok daha güzel olur. (New World gibi öne doğru koşma animasyonunu arka ve yanlara yapabilirsiniz, free run) (Binek sürerken sağ sol ve arkaya gitme mantığı gibi; binekte bunu güzel yapmışsınız.)

18. Haritada Karakterini Bul Demeden M Harfine Basıp Açtığımızda Önce Karakterin Olduğu Bölge Gösterilmeli.

19. Bir Nesneyi, Bitkiyi vs. Toplarken Yarıda Bıraktığınızda Sıfırlanıyor: Tekrar en baştan toplamanız lazım. Bunu New World gibi kaldığı yerden devam ettirirseniz çok daha güzel olur.

20. Avcılık Toplama Yaparken Elinde Bir Bıçak Olursa Daha Güzel Olur: Et ve deriyi soyuyor etkisi yaratır. Bitki toplama ile avcılık animasyonu farklı olmalı.

21. Haritanın Bu Kadar Büyük Olması Artı Değil Eksi Olmuş: Oyuncuların birbirini görmesi ve bulması zorlaşmış. Harita büyük ama boş. Yani harita gereksiz büyük, %98'i boş. Haritanın boyutu %75 küçültülmeli ,Oyunun reklamı yeterince yapıldı şuanda oyuncular nasıl çıkıcağını umursuyor,oynanabilirliğine bakıyor.

22. Oyunun İlk Görevi Çok Ağır Olmuş: 1 görevi bitirene kadar 6 level atlıyorsun. (50 tane kesme)

23. Inventory’de Olan Bir Armor Gövdelik ile Üstümüzde Olan Armor Gövdeyi Yan Yana Görmeliyiz: Karşılaştırabilmek için hangisinin daha iyi olduğunu anlamak için.

24. Çok Fazla Eşya Düştüğü İçin Gereksiz Olanları Satmak Üzere Çöp Olarak İşaretleyebilmemiz Lazım: Sonradan NPC'ye satması kolay ve karışık olmaması için.

25. NPC Açıkken Inventory'yi Düzenleyemiyorsun.

26. Karakter Kısmında Bulunan İstatistiklerdeki Statları Vermek İçin Statların Üstüne Ok İşareti (Mouse) ile Gittiğimde Karaktere Ne Özelliği Verdiğini Göstermiyor: Hangi stata neden vereceğimi yeni bir oyuncu olarak anlamıyorum.

27. Görev NPC’sine Girerken E Tuşuna Bastıktan Sonra Görev Almak ve Görevi Teslim Etmek İçin de E Tuşuna Basarak Pencere İçerisinde Devam Edebilmeliyiz: Menüye girdikten sonra mouse ile devam etmek zor.

28. Güvenli Bölgelerde Kalan Bitki, Maden Gibi Şeylerin Üzerinde 'Bunu Güvenli Bölgede Toplayamazsınız' Uyarısı Çok Saçma: Varsa neden toplayamıyoruz, toplayamıyorsak neden var?

29. Oyun Giriş Ekranı, Server Seçim Ekranı ve Arka Plan Mağara Ekranı Olmamış.

30. Karakter Seçim Ekranında 1 Tane Karakterim Olmasına Rağmen 0/0 Gösteriyor.

31. Karakter Seçim Ekranında Karaktere Çift Tıklama ile Seçebiliyor ve Oyunu Başlatabiliyor Olmamız Lazım.

32. Güvenli Bölgeye Giriş ve Çıkışlardaki Güvenli Bölge Sembolü “Güvercin” Değiştirilmeli.

33. Pet Acıktığında Petin Üzerinde Petten Büyük Çatal Bıçak Sembolü Çok Saçma ve Aşırı Büyük: Kaldırılmalı, başka bir uyarı sistemi getirilmeli.

34. Bineğin Bıraktığı İz Ayak İzinden Çok Tekerlek İzi Gibi.

35. Biten Görevin Üstüne Tıkladığımızda Haritada Otomatik Orayı Göstermesi Lazım.

36. Bir Yabani Atın Yanından Geçerken Direk 'Evcilleştirme Başarısız' Demesi Çok Saçma: Düzeltilmeli.

37. Birçok Yaratığa Vurulunca Canı Gitmiyor veya Yok Olup Tekrar Doğuyor: Her saniye tekrar tekrar...

38. Binek Spawn etme süresi çoook Uzun "P" Bastıktan sonra 5 saniye sürüyor bu süre 2 saniyeye kadar düşürülmeli.

39. Binek ile Auto Run hedefi yaratmak çok zor bir türlü çözemedim.

Umarım oyunculardan gelen feedbackleri dikkate alır ve oyunun geliştirilmesine devam edersiniz. Ancak daha yapılması ve düzeltilmesi gereken çok şey var. Tüm geliştiricilere bu yolda başarılar diliyorum.
 
Last edited:
Merhaba, geri dönüşleriniz için teşekkür ederim. Bu tüm değerli önerilerinizi içerik üretici ve geliştirici ekibe iletiyorum.